Financieel inzicht met het persoonlijk jaarverslag®

  

Artikelen

home

De Krekel of de Mier: wie heeft gelijk?

Wacht niet op Den Haag: begin vandaag met je persoonlijke pensioenplan!

De Krekel of de Mier: wie heeft gelijk?Wacht niet op Den Haag: begin vandaag met je persoonlijke pensioenplan!

Het verhaal van de krekel en de mier is al ruim 2500 jaar oud maar actueler dan ooit. Het draait allemaal om de keuze tussen nu lekker leven óf genoeg hebben om dat ook in de toekomst te kunnen doen. Hoe eeuwenoude fabels kunnen leiden tot nieuwe inzichten.


Lees meer...

Het wordt een gebed zonder eind met de hervorming van het pensieoenstelsel. Omdat in november een akkoord met werkgevers- en werknemersorganisaties mislukte, gaat het kabinet nu zonder polder aan de slag. De urgentie is namelijk hoog (ook volgens minister Koolmees zelf). Maar waarom zou je wachten op witte rook uit De Haag?  Gelukkig kun jij gewoon vandaag al aan de slag om je oude dag veilig te stellen!


Lees meer...

Gelukkig Nieuwjaar!

Aflossingsblij of financieel vrij?

Gelukkig Nieuwjaar!Aflossingsblij of financieel vrij?


Lees meer...

De woordspeling is grappig, de boodschap helder. Veel te veel Nederlanders lopen een groot risico door hun hoge aflossingsvrije hypotheek. Daarom komt de NVB (Nederlandse Vereniging van Banken) met een campagne over de risico’s van zo’n hypotheek. Maar de kop ‘word ook aflossingsblij’ vind ik wat kort door de bocht. Want of je van aflossen echt blij wordt, kan per huishouden verschillen en is van heel veel zaken afhankelijk. Je toekomstplannen bijvoorbeeld.


Lees meer...

 

Artikelen overzicht